Geen ‘coronavangnet’ voor flexkrachten

Een kamermeerderheid heeft minister Koolmees gevraagd om met een aanvullende regeling te komen voor flexkrachten die tussen wal en schip vallen. Maar Koolmees kan niet beloven dat er een oplossing voor hen komt.

Veel flexkrachten vallen tussen wal en schip. Vaak hebben flexkrachten nog niet genoeg rechten opgebouwd om een WW-uitkering te kunnen krijgen. Bovendien geldt voor hen wel – in tegenstelling tot zelfstandigen – een vermogens- en partnertoets, zodat zij meestal niet in aanmerking komen voor ondersteuning tot bijstandsniveau zoals zelfstandigen kunnen krijgen.

Daarom heeft een meerderheid van de Kamer gisteren tijdens een debat aan minister Koolmees gevraagd om een vangnet voor flexkrachten te komen. Ook de Stichting van de Arbeid heeft een dringend beroep gedaan op minister Koolmees om de NOW aan te passen en beter toegankelijk te maken voor werknemers met en tijdelijk contract, een oproepcontract of een uitzendovereenkomst.

Certificeringen

Select is lid van de brancheorganisatie ABU en tevens gecertificeerd voor VCA en SNF. Daarnaast hebben wij het SNA-keurmerk en beschikken wij over een G-rekening. Voor identiteitscontrole maakt Select gebruik van Securitech.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Meer weten?

Wilt u meer informatie, een offerte aanvragen of gewoon eens wat prijzen vergelijken? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook gewoon even bellen, of langs komen voor een kopje koffie.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

info@selectuitzendbureau.nl
+31(0)88 - 11 87 200
KvK 28112626

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest