De coronacrisis heeft in Nederland geleid tot verstoringen in vraag naar en aanbod van buitenlandse arbeidskrachten.

Veel uitzendkrachten uit Oost-Europa zijn terug naar hun thuisland gegaan. Anderen, die van plan waren naar Nederland te komen, hebben besloten van hun geplande reis af te zien. Het wegblijven van arbeidsmigranten zorgt met name voor problemen in de agrarische sector, die sterk afhankelijk is van flexkrachten en op dit moment op volle toeren draait. In andere branches, zoals in de scheepsbouw en in het industrieel onderhoud, zijn buitenlandse uitzendkrachten juist op non-actief gesteld omdat het besmettingsrisico op hun werkplekken te groot werd geacht.

Scherpere concurrentie tussen landen om arbeidsmigranten
Het is de vraag in hoeverre de tekorten aan buitenlandse arbeidskrachten op korte termijn kunnen worden opgevuld met binnenlandse arbeidskrachten die door de coronacrisis tijdelijk om werk verlegen zitten. Tegelijkertijd wordt door de coronacrisis de concurrentie tussen landen in West-Europa om buitenlandse arbeidskrachten scherper gevoerd, met name in de markt voor ongeschoolde agrarische arbeid.

Certificeringen

Select is lid van de brancheorganisatie ABU en tevens gecertificeerd voor VCA en SNF. Daarnaast hebben wij het SNA-keurmerk en beschikken wij over een G-rekening. Voor identiteitscontrole maakt Select gebruik van Securitech.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Meer weten?

Wilt u meer informatie, een offerte aanvragen of gewoon eens wat prijzen vergelijken? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook gewoon even bellen, of langs komen voor een kopje koffie.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

info@selectuitzendbureau.nl
+31(0)88 - 11 87 200
KvK 28112626

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest